Zilele Redutelor Culturale din Transilvania și Banat

Zilele Redutelor Culturale din Transilvania și Banat

Expoziția foto-documentară realizată de specialiștii Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca în cadrul proiectului finanțat de AFCN își propune să evidențieze, cu ajutorul fotografiilor de arhivă, care a fost rolul acestor instituții de cultură de-a lungul timpului, cum s-a modificat arhitectura lor datorită diverselor politici urbanistice locale, ce evenimente mai importante au avut loc în clădirile de tip Reduta, ce personalități ale vremii au trecut pragul acestor ,,Redute” . Vor fi punctate, concret, datele cele mai semnificative din istoria fiecărui edificiu cultural prin apelul la sursele bibliografice puse la dispoziție de fiecare instituție.

Expoziția va cuprinde 20 de panouri cu dimensiunea de 1m/1m, printate color. Pe fiecare panou vor fi expuse 4 fotografii ale fiecărei clădiri, însoțite de texte explicative și de trimiteri la sursele de informare.

Întrucât există o redută culturală și la Sighet, de care echipa de proiect a aflat mai târziu, vor fi incluse pe 2-3 panouri informații și fotografii cu istoricul și importanța acestei clădiri.

Proiectul și-a propus itinerarea acestei expoziții în toate locațiile culturale implicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *