Verificări în trafic. 101 de amenzi aplicate pentru abateri de la normele rutiere

Verificări în trafic. 101 de amenzi aplicate pentru abateri de la normele rutiere

În perioada 1-6 mai a.c., polițiștii municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej au desfășurat activități pentru prevenirea producerii unor eventuale situații negative care pot afecta siguranța comunității, precum și cu scopul de a crește siguranța în trafic și descuraja conduita lipsită de responsabilitate a participanților la trafic.

Activitățile de control s-au desfășurat pe principalele artere de circulație, în municipiul Dej și în zonele rurale din proximitate, fiind efectuate peste 100 de testări cu aparatele etilotest.

Astfel, au fost legitimate peste 300 de persoane persoane și au fost verificate 225 de vehicule.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, 101 dintre acestea reprezentând abateri de la normele rutiere.

De asemenea, 12 conducători auto au rămas pentru o perioadă pietoni, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule, în 3 astfel de situații conducătorii auto fiind depistați sub influența alcoolului.

Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemplu

La data de 3 mai a.c., în jurul orei 22.20, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au oprit pentru verificări un bărbat, de 37 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, care a condus o autoutilitară, pe DJ 108B, între localitățile Maia și Șomcutu Mic.

Verificările efectuate au condus la stabilirea faptului că acesta avea permisul de conducere reținut.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.