Transport lemnos, oprit de poliție, șoferul a rămas fără mașină, în urma controlului

Transport lemnos, oprit de poliție, șoferul a rămas fără mașină, în urma controlului

Potrivit informaților din comunicat, în urma unui control, șoferul turului care treansporta lemne, i-sa confiscat tirul.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialului lemnos în volum de peste 10 metri cubi,neînsoțite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora, faptă prevăzută și pedepsită Legea 46/2008 – Codul Silvic.

La data de 22 iulie a.c., în jurul orei 17.40, polițiștii din cadrul Secției 7Poliție Rurală Florești au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că peDN1 E60, se deplasează un camion care transportă material lemnos, având o încărcătură peste tonajul maxim admis.

Cu ocazia verificărilor efectuate, în jurul orei 17.50, vehiculul a fost identificatîn afara localității Gilău, stabilidu-se că la volanul acestuia se afla un bărbat de32 de ani, din județul Bistrița-Năsăud.

În vederea stabilirii legalității transportului, ansamblul de vehicule a fostdirecționat către un depozit aparținând Direcției Silvice Cluj, unde polițiștii dincadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu organele silvice din cadrulGărzii Forestiere Cluj și Direcței Silvice Cluj, au procedat la inventariereaîncărcăturii, reieșind un volum de 11,03 m3 de material lemnos care nucorespundea din punctul de vedere a cantității prezentate în documentul deînsoțire.

În urma celor constatate, polițiștii Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind efectuate cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloc de transport al materialului lemnos în volum de peste10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport, din care să rezulte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.