Trafic de droguri de mare risc, tentativă la omor calificat, ultraj și conducere sub influența substanțelor stupefiante

Trafic de droguri de mare risc, tentativă la omor calificat, ultraj și conducere sub influența substanțelor stupefiante

Potrivit unui comunicat tranmis de către DIICOT, la data de de 28.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 7 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, tentativă la omor calificat, ultraj și conducere sub influența substanțelor stupefiante.

În cauză s-a reținut faptul că, în seara zilei de 28.07.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a 3 persoane despre care existau date că transportă heroină în vederea distribuției pe raza municipiului Iași.
La semnalul organelor de poliție, unul din inculpați a încercat să lovească polițistul cu autoturismul, după care a demarat în viteză. În urma unei scurte urmăriri și a somării cu o armă din dotare, inculpații au oprit autoturismul, după ce în prealabil aruncaseră pe geam diverse cantități de droguri recuperate de către polițiști.
Ulterior, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare pe raza municipiului Iași, alți 4 suspecți fiind conduși pentru continuarea cercetărilor.
În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SAS Iași și al jandarmilor din cadrul IJJ Iași.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *