Substanțe interzise descoperite în mașina unui sătmărean

Substanțe interzise descoperite în mașina unui sătmărean

În cursul zilei de 17 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, aflați în misiune în zona de responsabilitate, au observat, în localitatea Halmeu, un autoturism înmatriculat în România, despre al cărui proprietar aveau suspiciuni că desfășoară activități ilicite pe linia infracționalității transfrontaliere. La controlul mașinii, în cotieră, colegii noștri au descoperit o pungă transparentă care conținea o substanță cristalină de culoare albă, despre care există suspiciunea că s-ar încadra în categoria substanțelor narcotice de mare risc.

În torpedoul autoturismului a fost găsit un cântar electronic de mare precizie. Substanța, în cantitate de aproximativ 80 de grame, a fost ridicată de către polițiștii de frontieră și predată lucrătorilor din cadrul SCCO Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc, fără drept, faptă prevăzută de art. 2 alin 2 din Legea 143/2000, modificată, cercetările fiind derulate de către DIICOT Satu Mare.

Totodată, astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *