Stingerea unui incendiu la o casă particulară din municipiul Dej

Stingerea unui incendiu la o casă particulară din municipiul Dej

Potrivit ISU Cluj, în jurul orei 19.30, au fost alertate două autospeciale, o platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SAJ pentru a stinge flăcările care au cuprins o casă de locuit situația pe strada Porumbeilor din localitatea Ocna Dejului și preventiv pentru a asigura măsuri de prim ajutor la nevoie.
În momentul sosirii pompierilor la fața locului aceștia au găsit acoperișul casei cuprins în totalitate de flăcări, iar locatarii erau ieșiți în afara locuinței. Cei doi soți, în vârstă de cca 70 de ani, au fost consultați de către echipajul SAJ și au rămas la locul evenimentului până acum.
Se intervine pentru limitarea și stingerea focarelor și în aceste momente, fiind evitată extinderea incendiului mai departe de limitele în care a fost găsit.
În momentul realizării recunoașterii, a dispozitivelor preliminare de stingere și alimentare a autospecialelor cu apă din hidranții stradali, s-a constatat că singurul hidrant din apropiere avea tăiate urechile metalice, care sunt necesare pentru cuplarea dispozitivului portabil pentru alimentarea autospecialelor de intervenție ale pompierilor.
Astfel, a fost suplimentat de la început dispozitivul de stingere cu cea de-a treia autospecială, de capacitate mare, care a asigurat necesarul de apă pentru desfășurarea operațiunilor de stingere a incendiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *