SIGURANȚĂ RUTIERĂ ȘI ASIGURAREA CLIMATULUI DE ORDINE PUBLICĂ

SIGURANȚĂ RUTIERĂ ȘI ASIGURAREA CLIMATULUI DE ORDINE PUBLICĂ

În data de 12,08,2021, în intervalul orar 07,00-09,00-17,00-19,00, polițiștii clujeni au intreprins o serie de activități pe linie rutieră, cât și în domeniul legislației rutiere, și combaterii faptelor antisociale.

O atenție deosebită a fost acordată prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și a consumului de băuturi alcoolice sau a altor substanțe.

Pe raza întregului județ, polițiștii rutieri, de ordine publică și transporturi au acționat integrat, în cele patru ore fiind aplicate în total peste 190 de sancțiuni contravenționale, cu preponderență acestea reprezentând încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice.

Astfel, abaterile înregistrate au condus la reținerea a 18 permise de conducere, 8 dintre acestea pentru depășirea vitezei legale, fiind retrase și 10 certificate de înmatriculare, ca urmare a neregulilor privind starea tehnică a vehiculelor.

De asemenea, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj au acționat în colaborare cu polițiștii rutieri și de ordine publică în vederea combaterii evenimentelor rutiere produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *