SIDU, PMUD și Strategia de transformare digitală a municipiului Cluj-Napoca

SIDU, PMUD și Strategia de transformare digitală a municipiului Cluj-Napoca

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind consultarea publică și transparența decizională, referitoare la următoarele proiecte de hotărâre:

– aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Cluj-Napoca;

– aprobarea Strategiei de transformare digitală a municipiului Cluj-Napoca;

– aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), pentru perioada 2021-2030.

Etapa consultării publice are loc în perioada 21 octombrie – 5 noiembrie 2021. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Mai multe detalii despre aceste proiecte puteți afla accesând următorul link: https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/dezbateri-publice/

One thought on “SIDU, PMUD și Strategia de transformare digitală a municipiului Cluj-Napoca

 1. #SIDU Cluj 2021-2030 NU are la baza Raportul Primarului #EmilBoc privind realizarea a doar 20-25% din proiectele cuprinse in Strategia de Dezvoltare 2014 -2020.

  Aceast Raprort trebuia obligatoriu supus dezbaterii publice si aprobarii Consiliului Local, conform legii, cu toate solititarile Consiliului Civic si ale cetatenilor pe retelele sociale.

  Cateva comentarii mai pe larg despre cateva NE-realizari ale administratiei Boc semnalate de presa locala in “cincinalul” precedent, ce au afectat si afecteaza comunitatea clujeana si calitatea vietii in actualul „Municipium Aelium Hadrianum Napocensium”:

  • PNRR este esential pentru SIDU 2021-2030 al Clujului, pus in dezbatere publica recent si NU trebuie incluse proiecte NE-eligibile si care NU respecta criteriile impuse de Comisia Europeana.

  • Civicii clujeni colecteaza de pe grupul facebook Clujul Civic, Consiliul Civic, etc.: opiniile, propunerile, solutiile cetatenilor pentru echipa de consultanti BIRD si analisti ai Comisiei Europene, MIPE, MT etc. in vederea completarii si imbunatatirii lui.

  • Orice insitenta NE-fezabila si NE-sustenabila impusa politic-electoral trebuie eliminata pentru a NU se pierde banii sau a fi nevoiti sa-i returnam datorita proiectelor NE-finalizabile pana in 2026 (ex. metrouSUBTERAN pe sub Orasul Comoara bi-milenar).

  • Un prim PdV al unui specialist il prezentam mai jos:

  https://drive.google.com/file/d/1qvmjneestEgyr3uGmP2K6A1WHvWo5oOQ/view

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *