Se extinde rețeaua de apă în comuna Frata

Se extinde rețeaua de apă în comuna Frata

 În prezent, pe mai multe străzi amplasate pe teritoriul localităților Frata, Pădurea Iacobeni și Poiana Frății nu există o rețea de alimentare cu apă, astfel încât locuitorii se aprovizionează din surse proprii, improvizate, neverificate din punct de vedere igienico-sanitar. De asemenea, în satul Soporu de Câmpie, deși există o rețea de apă, presiunea în instalație este insuficientă distribuirii către toți consumatorii racordați. 

            În acest context, noul proiect prevede extinderea rețelei de apă în cele trei localități, pe o lungime cumulată de cca. 6.000 metri, sistemul urmând  a funcționa gravitațional. De asemenea, vor fi realizate și branșamente la imobile până la limita de proprietate. În plus, pentru rezolvarea problemei presiunii, în satul Soporu de Câmpie va fi amenajată o stație de pompare a apei.

            Investiția este gestionată de Primăria comunei Frata. După finalizarea lucrărilor și realizarea etapei de recepție, rețeaua va fi preluată în sistem centralizat de către Compania de Apă Someș S.A, societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Cluj .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *