Şaisprezece cetăţeni străini depistați ascunşi în două mijloace de transport la PTF Nădlac II

Şaisprezece cetăţeni străini depistați ascunşi în două mijloace de transport la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi în două mijloace de transport, șaisprezece cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieşire din țară, un cetățean român și un bulgar, conducând un autoturism și un ansamblu rutier înmatriculate în România și Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, plăci de pal, paturi și saltele pentru societăți comerciale din Italia și Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, printre bunurile transportate, șaisprezece cetăţeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Nepal și Iran, intrați legal în România în baza unor vize de muncă.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.