REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI ȘI EFECTUARE DE OPERAȚIUNI CU SUBSTANȚE PSIHOACTIVE

REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI ȘI EFECTUARE DE OPERAȚIUNI CU SUBSTANȚE PSIHOACTIVE

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane, cercetate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada octombrie 2023 – mai 2024, aceștia ar fi procurat, deținut, intermediat și vândut diferite cantități de substanțe psihoactive (2-CMC și 2 MMC) către consumatori din județul Sibiu, cu sume între 100 și 140 de lei, pentru un plic.

De asemenea, din probatoriul administrat a rezultat faptul că două dintre persoane, în același interval de timp, ar fi deținut și comercializat și cantități de drog de risc (canabis).

Au fost efectuate 5 percheziții domiciliare, în județul Sibiu, unde au fost descoperite și ridicate peste 100 de grame de substanță pulverulentă, 39 de plicuri de tip ziplock conținând substanță psihoactivă sub formă cristalină, pregătite pentru comercializare, aproximativ 300 de plicuri autosigilante noi, cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

La data de 28 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea a 3 persoane, pentru 24 de ore.