REŢINUŢI PENTRU BRACONAJ CINEGETIC

REŢINUŢI PENTRU BRACONAJ CINEGETIC

La data de 9 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au fost sesizaţi de către paznicul unui fond de vânătoare cu privire la faptul că ar fi surprins două persoane în timp ce ar fi braconat.

Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului şi au stabilit că una dintre persoane este un bărbat, de 66 de ani, din Grebănu.

Întrucât a doua persoană ar fi fugit imediat după ce a fost surprinsă de paznicul de vânătoare, poliţiştii au demarat activităţi specifice de scotocire şi periere a zonei.

În scurt timp, poliţiştii au depistat un al doilea bărbat, de 56 de ani, de asemenea din Grebănu.

Asupra acestuia au fost descoperite un rucsac, obiecte tăietoare şi alte elemente ce ofereau indicii ale implicării în acte de braconaj.

Poliţiştii au descoperit şi au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă de vânătoare cu țevi lise juxtapuse cu muniţia aferentă, două rucsacuri, obiecte tăietoare şi funii textile cu depuneri de substanţă brun-roşcată.

Din investigaţii a reieşit că arma era deţinută legal de către bărbatul de 66 de ani, însă persoanele nu dețineau autorizație de vânătoare.

În baza materialului probator administrat, pe bază de ordonanţă, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a celor doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.