REŢINUT PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR ŞI CONTRABANDĂ CALIFICATĂ

REŢINUT PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR ŞI CONTRABANDĂ CALIFICATĂ

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Vidin au depistat, într-un camion condus de un cetăţean turc, șaptesprezece pistoale fară serie și fără muniția aferentă. Astfel, împreună cu polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj este documentată activitatea infracțională, bărbatul fiind cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Astfel, un cetățean turc a fost prins în flagrant delict de către polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Calafat la intrarea în țară, în timp ce ar fi transportat într-un camion, ascunse în interiorul și în paravantul cabinei, 17 pistoale, calibrul 9 mm, fară serie și fără muniția aferentă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documentele de proveniență.

Cele 17 arme au fost ridicate pentru cercetări, fiind dispusă o constatare criminalistică. Astfel, conform raportului de constatare, arma pusă la dispoziţie este o armă de foc scurtă, tip pistol, ce corespunde categoriei armelor de foc letale.