REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI DE FURT

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI DE FURT

În data de 18 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru furtul mai multor biciclete.

În baza activităților investigative, în data de 18 aprilie a.c. polițiștii Secției 1 Cluj-Napoca l-au depistat pe bărbat pe strada Oașului din municipiu, în timp ce căra mai multe elemente din cupru (țevi), aproximativ 30 de kg, cu ajutorul unei roabe.

În urma verificărilor specifice, polițiștii au stabilit că bunurile avute asupra sa fac obiectul infracțiunii de furt, respectiv acesta le-ar fi sustras în aceeași zi din curtea unui imobil situat pe strada Calea Turzii din municipiu.

De asemenea, în sarcina bărbatului s-a reținut faptul că, în perioada 30 martie a.c. – 6 aprilie a.c., ar fi comis, în diferite zone din municipiul Cluj-Napoca, 4 infracțiuni de furt, respectiv ar fi sustras biciclete lăsate neasigurate în parcările subterane ale unor blocuri, cauzând un prejudiciu de 7.700 de lei.

În contextul administrării probatoriului, polițiștii au depistat și ridicat 5 biciclete, urmând a fi restituite proprietarilor.

Activitățile în cauză au fost derulate cu sprijinul efectivelor de poliție din cadrul secțiilor 2, 3 și 7 Poliție Cluj-Napoca și a celor din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baciu.

ÎN ACEST CONTEXT, RECOMANDĂM POSESORILOR DE BICICLETE:

  1. Să utilizeze sisteme speciale de tip antifurt. Recomandat ar fi utilizarea a două sisteme, unul dintrea acestea trebuie să acopere cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta, iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roata şi cadrul bicicletei.
  2. Să aleagă locuri sigure de parcare, în special zone bine iluminate și aglomerate, de preferat într-un loc cu supraveghere video, cum ar fi stațiile de biciclete publice sau zonele deschise ale clădirilor.
  3. Să noteze seria de identificare a bicicletei și să păstreze o copie a acestor informații împreună cu alte documente importante.
  4. În măsura posibilității, să nu lase bicicleta nesupravegheată pentru o perioadă îndelungată.