Reținerea a doi  inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și  mare risc

Reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc

Potrivit D.I.I.C.O.T, la 01.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța  au dispus reținerea a doi  inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și  mare risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada mai- august 2023,  unul dintre inculpați a comercializat în mod repetat, droguri de  risc  (canabis) și mare risc (cocaină), în schimbul unor sume cuprinse între 500 și 1.500 lei.

De asemenea, cu privire la cel de al doilea inculpat, s-a reținut că a înființat și întreținut , în scopul comercializării, o cultură indoor de canabis.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, pe raza județului Constanța, la locuințele inculpaților, au identificate și ridicate, cantitățile de aproximativ un kilogram canabis, o cultură indoor, formată din cinci plante, cu o masa totală de 2 kilograme, dispozitive pentru mărunțirea și cântărirea drogurilor, o instalație pentru întreținerea culturii de canabis, precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de  arestare preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *