Restaurare a Palatului Reduta, care găzduiește Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Restaurare a Palatului Reduta, care găzduiește Muzeul Etnografic al Transilvaniei

 Consiliul Județean Cluj a finalizat proiectul ,,Restaurarea anvelopei Palatului Reduta, în prezent Muzeul Etnografic al Transilvaniei”, investiția fiind  finanțată în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2021, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Proiectul, în ansamblu, a vizat restaurarea fațadei clădirii, intervenții la nivelul acoperișului-anvelopei nord a Palatului Reduta, inclusiv a ceasului. De asemenea, s-a reabilitat subsolul edificiului, parterul, etajul 1 și mansarda, iar pentru asigurarea circulației vizitatorilor, dar nu numai, a fost montată și o nouă poartă. Amenajările exterioare au vizat, în principal, înlocuirea pavajului existent cu unul nou, semicarosabil, din piatră cubică, aplicarea unei membrane de protecție și ventilație a zidurilor din jurul clădirii, nivelarea pământului.

Totodată, prin intermediul acestui proiect au fost întreprinse demersurile în vederea digitizării obiectivului muzeal, prin captura digitală, transformarea din formă analogă în formă digitală, descrierea și reprezentarea obiectelor de patrimoniu, procesarea, asigurarea accesului la conținutul digitizat și prezervarea pe termen lung.

Derulat pe o perioadă de 41 de luni, proiectul a avut o valoare totală de 6.181.508,07 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *