PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE CONTINUĂ

PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE CONTINUĂ

Potrivit IPJ, în comunicatul de presa, în perioada 6 – 12 septembrie a.c.,la nivel național, polițiștii rutieri au derulat acțiuni în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat,pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În această săptămână, polițiștiide la rutieră, împreună cu polițiști de ordine publică, au aplicat celor care nu au respectat legislația 47.110 sancțiuni contravenționale, dintre care 42.445 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, au fost aplicate 13.597 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 537 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 307 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 2.205 pentru abateri săvârșite de pietoni, 3.549 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 1.055 pentru abateri ale căruțașilor, 816 pentru depășiri neregulamentare și585 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 5.138 de permise de conducere, dintre care 1.938 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 628 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 816pentru depășire neregulamentară, 307 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și537pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, polițiștii rutieri au retras1.681 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 431 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și 253 de infracțiuni de altă natură.

Exemple:

La data de 7 septembrie a.c., în Călărași, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier a depistat un bărbat,care conducea un autovehicul, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența substanțelor psihoactive (cannabis).     

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum șifurt în scop de folosință.

* * *

La data de 12 septembrie a.c., pe Drumul Național31, în  localitatea Chiselet, județul Călărași, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, în timp ce conducea un auto, iar,în urma legitimării, acesta a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile de Republica Bulgaria.Din verificările efectuate a rezultat că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere în baza de date a autorităților din Republica Bulgaria.

A fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere,fals material în înscrisuri oficiale, precum și uz de fals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *