Pregătiți pentru  Electric Castle și în 2021

Pregătiți pentru Electric Castle și în 2021

Potrivit datelor transmise printr-un comunicat de către Jandarmeria Cluj-Napoca, cu ocazia pregătirii pentru Electric Castle din Bonțida, Jandarmeria și alte structuri de ordine vor asigura măsuri de ordine publică, cât și de siguranță în zonele de la Bonțida și altele.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a festivalului Electric Castle, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca alături de celelalte instituții cuatribuții în domeniu vor acționa, în sistem integrat, pentru asigurarea măsurilor deordine publică în localitatea Bonțida, precum și în zona de desfășurare a evenimentului din municipiul Cluj-Napoca.

Zilnic, peste 460 de jandarmi și polițiști, pompieri, medici și voluntari SMURD vor asigura măsurile de securitate și asistență medicală pentru participanți.

Forțele de ordine vor fi prezente în zona desfăşurării evenimentului, vor institui elemente de prefiltrare pe traseele de afluire și defluire a participanţilor, precum și rezerve de intervenție în zonele aglomerate.

Jandarmii și polițiștii vor desfășura misiuni de ordine publică în zona gărilor,aeroportului, pe traseele mijloacelor de transport în comun, în zonele de cazare a turiştilor români şi străini, pentru siguranța tuturor participanților, precum și pentru monitorizarea și fluidizarea traficului.

În primele zile ale Electric Castle, peste 120 de salvatori ISU vor fi în măsură să execute operațiuni de evacuare a persoanelor, stingere a incendiilor și să acorde primul ajutor calificat în caz de nevoie.

Asistența medicală de urgență va fi asigurată zilnic de către șase medici și asistenți medicali SMURD, sprijiniți de 15 de paramedici voluntari.

Reprezentanţii M.A.I. recomandă:

Reprezentanţii forţelor de ordine reamintesc tuturor participanţilor să respecte prevederile legale în vigoare, referitoare la măsurile de protecție sanitară, precum și recomandările forțelor de ordine.

De asemenea, este interzisă prezenţa la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor substanțe halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestuia.

Sesizați orice element de dispozitiv cu eventualele probleme pe care le constatați!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *