POLIȚIȘTII CLUJENI ÎN ACȚIUNE, ÎN SISTEM INTEGRAT

POLIȚIȘTII CLUJENI ÎN ACȚIUNE, ÎN SISTEM INTEGRAT

Potrivit comunicatului tranmis de IPJ Cluj, polițiștii clujeni au interprins mai multe acțiuni pentru a spori gradul de siguranță în rândul conducătorilor în trafic, si pentru siguranța rutieră.

Peste 290 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii clujeni încursul zilei de 11 august a.c., în cadrul unei acțiuni derulate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în întreg judeţul.

Scopul prezenței polițiștilor în teren și intensificarea acțiunilor – o comunitate în siguranță, prin impunerea respectării prevederilor legale care privesc legislația rutieră și combaterea faptelor antisociale.

La data de 11 august a.c., în intervalul orar 07.00-09.00 și 17.00-19.00, polițiștii structurilor rutiere, de ordine publică și transporturi au acționat preventiv, atât pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, cât și pentru verificarea modului de respectare a normelor rutiere și a celor referitoare la transportul de marfă.

În urma abaterilor constatate, în intervalul menționat polițiștii au aplicat 299 de sancțiuni contravenționale, fiind totodată reținute 30 de permise de conducere,17 dintre acestea pentru încălcarea regimului legal de viteză, dar și nouă certificate de înmatriculare.

Exemplu semnificativ:

În jurul orei 07.40, polițiștii Biroului Rutier Cluj au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din județul Alba, care se deplasa cu un autoturism pe DC 141, în localitatea Suceagu, comuna Baciu, fără a deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere,faptă prevăzută și pedepsită de Codul pena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *