Politia de Frontiera anunța o creștere cu 12/4% a refugiaților ucraineni la frontiera cu Romania, fata de ziua anterioară

Politia de Frontiera anunța o creștere cu 12/4% a refugiaților ucraineni la frontiera cu Romania, fata de ziua anterioară

Potrivit datelor transmise de către lucratarii Politiei de Frontiera Romana, unde traficul la punctul de frontiera a crescut pentru cetățenii ucraineni care intra in Romania cu 12,4%, fata de ziua anterioara.

În data de 16.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 104.554 de persoane, dintre care 8.648 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 12,4% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.054 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 18,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.335 cetăţeni ucraineni (scădere cu 1,8%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 16.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 730.599 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-traficul-la-frontiera-in-data-de-16-aprilie-2022-28803.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.