Peste 6300 de persoane au fost testate gratuit în perioada 6 martie – 13 aprilie 2023, la Cluj Arena

Peste 6300 de persoane au fost testate gratuit în perioada 6 martie – 13 aprilie 2023, la Cluj Arena

Campaniile ce vizează prevenția, respectiv depistarea precoce a cancerului de col uterin și a celui de sân, derulate cu sprijinul Consiliului Județean Cluj de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, la Cluj Arena, au prezentat un interes foarte crescut în rândul populației.

În acest sens, în perioada 6 martie – 13 aprilie 2023, pe esplanada stadionului au fost desfășurate, cu ajutorul a două unități mobile aparținând Institutului Oncologic, activități de testare gratuită pentru cancerul de col uterin și pentru cel de sân pentru peste 6300 de persoane, din care peste 2800 de doamne au fost testate pentru cancerul de col uterin, iar peste 3500 au beneficiat de mamografii gratuite.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o nouă reușită care ne bucură și care reconfirmă preocuparea noastră constantă pentru sprijinirea sistemului sanitar. Aflați la momentul bilanțului, este extrem de îmbucurător să constatăm faptul că doamnele au conștientizat importanța prevenției și a intervenției timpurii pentru asigurarea unei stări de sănătate, și s-au testat într-un număr atât de mare.

Ținând cont de rezultatele excelente, vom sprijini și organiza și pe viitor, astfel de campanii. De asemenea, încurajăm, în continuare, clujencele să acceseze serviciile medicale gratuite, de înaltă calitate și să se testeze și la locațiile fixe din județ.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *