PESTE 3.700 DE INTERVENȚII, ÎN SPRIJINUL CETĂȚENILOR

PESTE 3.700 DE INTERVENȚII, ÎN SPRIJINUL CETĂȚENILOR

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 3.700 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 6.300 de fapte contravenționale.

La data de 10 iunie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 347 de acțiuni și au intervenit la 3.781 de evenimente, dintre care 3.266 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 33 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 6.343 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.472.457 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 114 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 377 de  conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Față de 97 de șoferi a fost luată măsura reținerii permisului de conducere pentru viteză, 37 pentru conducere sub influența alcoolului și 6 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula 221 de autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, aproape 2.700 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 312 filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 4.552 de autovehicule și legitimate 7.265 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 1.850 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 109 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 16 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 164 de permise de conducere, dintre care 17 pentru alcool și 54 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 99 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.