PERSOANE REȚINUTE PENTRU TRAFIC DE MINORI ȘI PROXENETISM

PERSOANE REȚINUTE PENTRU TRAFIC DE MINORI ȘI PROXENETISM

Potrivit IPJ, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în trafic de persoane,  trafic de minori și proxenetism. Patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

La data de 9 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat opt percheziții domiciliare, în Galați și Brăila, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Totodată, au fost puse în executare 20 de mandate de aducere.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada august 2013 – februarie 2021, patru bărbați ar fi exploatat mai multe tinere minore şi majore, prin obligarea acestora la practicarea prostituției, pe teritoriul Spaniei, Olandei, Germaniei, Belgiei și Irlandei.

Cei în cauză ar fi recrutat victimele prin metoda „Loverboy”, iar, prin constrângere psihică şi fizică, menținere în eroare și șantaj emoțional, supraveghere și îngrădirea libertății de mișcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de sumele de bani obținute de acestea (aproximativ 350.000 de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.