Persoană cu dizabilitate constrânsa să se prostitueze

Persoană cu dizabilitate constrânsa să se prostitueze

Potrivit informaților transmise prin comunicatul de presă de către DIICOT, la data de 24.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, faptă prevăzută de art. 210 alin. (1) lit. a) și b) C. p.

În cauză s-a reținut că, începând cu luna noiembrie 2021, inculpatul a găzduit persoana vătămată într-o cameră de tip anexă din locuința sa (încăpere de aproximativ 5 metri, sumar mobilată și încălzită necorespunzător, fără baie și apă curentă) și, profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia (persoană cu gradul II de handicap) și prin constrângere morală, a transportat-o într-o parcare de tiruri din județul Vâlcea, unde a obligat-o să practice prostituția în favoarea sa, însușindu-și integral sumele obținute de aceasta.
În cadrul audierilor, persoana vătămată a beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.
Astăzi, Tribunalul Vâlcea a admis propunerea procurilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioada de 30 de zile.

Sursa/foto. google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.