PERCHEZIȚII ȘI INVESTIGAȚII, PENTRU COMBATEREA CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE

PERCHEZIȚII ȘI INVESTIGAȚII, PENTRU COMBATEREA CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE

În perioada 2 – 15 februarie a.c., polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 64 de acțiuni operative, pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane și de migranți, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri.

În cadrul acestora, au fost efectuate 191 de percheziții domiciliare și 8 acțiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 158 de persoane.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost emise 69 de ordonanțe de reținere și 41 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, față de 12 persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

În urma activităților, au fost descoperite și ridicate peste 2 kilograme de cocaină, 860 de grame și 46 de doze de canabis, peste 3,6 kilograme și 36 de doze din alte droguri sintetice, 442.083 de diverse comprimate, 75.300 de țigarete și 4.410 litri de alcool.

De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme, 16 grindere, 12 cântare, 139 de telefoane mobile, un calculator, 21 de laptopuri, 5 tablete, 29 de medii de stocare, 5 arme neletale, 43 de bucăți de muniție, 126.734 de lei, 8.055 de euro, 180 de lire sterline, precum și 56.600 de euro – monedă falsă.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

În cadrul acțiunilor, alături de polițiştii de combatere a criminalității organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene, precum și jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *