PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE FALS MATERIAL ÎN ÎNSCRISURI OFICIALE ȘI ÎNȘELĂCIUNE

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE FALS MATERIAL ÎN ÎNSCRISURI OFICIALE ȘI ÎNȘELĂCIUNE

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune. 

Video – https://youtu.be/72_Hxe_22Xs

La data de 7 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale și criminaliști, cu sprijinul Poliţiei municipiului Adjud, au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Bacău, dintre care patru în comunele Corbasca, Sascut și Valea Seacă și unul în județul Vrancea.

La percheziţii au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri falsificate (permise de conducere, cărţi de identitate, poliţe de asigurare obligatorie auto, certificate de înmatriculare auto, acte de studii etc.), precum şi mai multe sisteme informatice folosite pentru falsificarea acestor înscrisuri.

De asemenea, polițiștii au ridicat şi un pistol neletal supus autorizării, pentru care nu a fost prezentată autorizaţie de deţinere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2023, un bărbat, de 47 de ani, din comuna Sascut, folosindu-se de aparatură proprie, ar fi falsificat mai multe documente de înmatriculare şi permise de conducere eliberate de diferite autorităţi din țări ale Uniunii Europene şi non-UE, pentru diferite persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *