OPERAȚIUNEA NARCOS, trafic de droguri

OPERAȚIUNEA NARCOS, trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

          Video: https://youtu.be/gd4a71OQYZI

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, membrii unei rețele de dealeri ar fi introdus  în  România cantități mari de droguri de risc pe care le-ar fi distribuit, ulterior, către alți dealeri din municipiile Cluj Napoca și Iași care, la rândul lor, ar fi  aprovizionat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și unități școlare.

În urma acțiunii finalizate în cursul zilei de astăzi, 5 decembrie, au fost  puse în aplicare 10 mandate de  percheziție domiciliară în cele două municipii și s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant delict a persoanelor cercetate, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri.

Au fost descoperite și ridicate 40 de kilograme de muguri de canabis (ambalate în  48 de pungi vidate), 12 kilograme de hașis, porționat și ambalat (125 de pachete), aproximativ  120 de grame de cristal,  precum și o mașină de numărat bani.

În momentul pătrunderii în locațiile percheziționate,  una dintre persoanele cercetate ar fi încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar o alta a aruncat pe geam o geantă în care se aflau 130.000 de euro,  fiind recuperată  de polițiști.

Facem precizarea că, din cantitățile de drog de risc descoperite se puteau realiza aproximativ 50.000 de doze, a căror valoare este estimată la 800.000 de euro.

Această grupare ar fi acționat de mai mult timp în Cluj Napoca, iar, ulterior, prin intermediul unei persoane, din județul Botoșani, stabilit în municipiul Iași, ar fi început să transfere cantități importante de droguri de risc către piața din Iași.

În ultimele 3 luni, au fost destructurate alte 2 ramuri ale acestei organizații specializate în traficul de canabis, fiind reținute și ulterior arestate preventiv alte 6 persoane implicate în

traficul de droguri, de la care au fost ridicate aproximativ 4 kilograme de canabis, aproximativ 40.000 de lei și 3.000 de euro.

În cadrul acestei rețele extinse de trafic de droguri, ar fi fost folosiți minori pentru traficul de droguri, dar, în același timp, ar fi fost și destinatari ai substanțelor interzise.

Astfel, la data de 5 decembrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a 7 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *