OPERAȚIUNE A POLIȚIEI ROMÂNE ȘI D.I.I.C.O.T., ÎMPOTRIVA CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE

OPERAȚIUNE A POLIȚIEI ROMÂNE ȘI D.I.I.C.O.T., ÎMPOTRIVA CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE

La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai structurilor teritoriale de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează peste 40 de acțiuni operative, pentru probarea activității infracționale și destructurarea grupurilor infracționale specializate în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri și criminalitate informatică.

Video – https://youtu.be/065wPAE0FgE

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare peste 230 de mandate de percheziție domiciliară și 223 de mandate de aducere.

Astfel, sunt desfășurate 23 de acțiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, fiind puse în executare 151 de mandate de percheziție domiciliară, precum și 6 acțiuni operative pe linia combaterii criminalității informatice, fiind efectuate 10 percheziții domiciliare.

De asemenea, polițiștii și procurorii efectuează 12 acțiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane și minori, fiind puse în executare 71 de mandate de percheziție domiciliară.

Activitățile beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din Poliția Română și de sprijinul serviciilor pentru acțiuni speciale, din cadrul inspectoratelor de poliție județene.

Totodată, în cadrul acțiunilor, alături de polițişti participă și jandarmi din cadrul grupărilor mobile de jandarmi și inspectoratelor de jandarmi județene.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul Poliției Române și D.I.I.C.O.T., începând cu anul 2018 și relevă preocuparea structurilor specializate în combaterea criminalității organizate de a investiga în mod constant activitatea infracțională a grupurilor criminale organizate, care activează pe teritoriul național sau având componentă transnațională, dar și alte fapte grave, asociate criminalității organizate.

Perchezițiile efectuate astăzi, 3 aprilie 2024, au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală a persoanelor implicate, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.