O nouă investiție în infrastructura de apă a județului Cluj

O nouă investiție în infrastructura de apă a județului Cluj

  Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” S.A. au recepționat lucrările de înființare a rețelei publice de apă în satele Mureșenii de Câmpie, Sava și Băgaciu din comuna Pălatca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Această nouă investiție finanțată de Consiliul Județean a vizat preponderent partea centrală a localităților, cea mai populată. În completarea investiției noastre,  autoritatea locală va rezolva situația zonele mai izolate. În final, ambele rețele vor fi integrate în sistemul public gestionat de operatorul de apă al județului Cluj”.

Investiția realizată pe teritoriul celor trei localități clujene cuprinde o rețea de distribuție în lungime totală de 16,4 km, peste 4 km de rețele de aducțiune, o stație de pompare a apei și un rezervor de apă de 100 de mc.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de 3.887.271 lei, banii fiind asigurați de Consiliul Județean Cluj din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID), constituit împreună cu Compania de Apă în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.