O nouă autoutilitară în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj

O nouă autoutilitară în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj, și-a mărit flota de autospeciale de intervenție în zona montană cu încă o autoutilitară. Aceasta a fost achiziționată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul proiectului “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Autospecialele sunt dotate cu toate echipamentele și dispozitivele necesare salvării de vieți omenești în zona montană.

Printr-un proiect implementat de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la finalul săptămânii trecute au fost predate serviciilor publice județene Salvamont un număr de 34 de autospeciale de intervenție în teren montan, dotate corespunzător activității de salvare montană, inclusiv cu remorcă pentru câinii de căutare – salvare.

Caracteristicile principale ale autospecialelor sunt: deplasarea rapidă, deplasarea pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat accidentaților şi transportul victimelor. Autospecialele corespund unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj își mărește, în acest fel, baza materială cu încă o autospecială. Baza materială a serviciului, asigurată de către Consiliul Județean Cluj, mai cuprinde: șase baze de salvare (Cheile Turzii, Băișoara, Beliș, Bălcești, Doda Pilii și Vlădeasa), două puncte de acordare a primului ajutor medical tip container la domeniile schiabile Mărișel și Buscat, patru autoutilitatre de intervenție în zona montană, două UTV-uri, un snow-mobile, o barcă, o dronă cu termoviziune precum și echipamente individuale și colective pentru salvarea montană, din mediul subteran speologic și pentru echipa de scafandri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *