Noile restricții începând cu data de 25,10,2021

Noile restricții începând cu data de 25,10,2021

Potrivit informaților începând de luni din data de 25,10,2021, vor intra in vigoare noile restricții după cum urmează;

Toată România intră în carantină de noapte pentru 30 de zile, conform hotărârii votate vineri de CNSU. În intervalul orar 22.00-05.00 vor putea ieși din casă doar cei vaccinați, cei care merg la serviciu sau cei care au o urgență medicală.

Printre restricțiile adoptate de CNSU se află și „interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-05.00”.

Există însă și excepții. Astfel, după ora 22.00 este permisă:

  • deplasarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • deplasarea persoanelor în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.
  • deplasarea persoanelor pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente.
  • deplasarea în afara localităților pentru persoanele care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.
  • deplasarea persoanelor din motive justificate, precum vaccinarea, îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Persoanele vaccinate și cele trecute prin boală trebuie să prezinte certificatul verde, pe hârtie sau în format electronic.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil care trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei, motivul deplasării, data completării și semnătura.

La fel, declarația pe propria răspundere trebuie completată și de persoanele nevaccinate care ies din casă după ora 22.00 din cauza unei urgențe.

Sursa; https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/carantina-de-noapte-cine-va-putea-circula-dupa-ora-22-00-si-cum-se-completeaza-declaratia-pe-propria-raspundere-1710035

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *