Motocicliștii vor scăpa de obligația de a avea trusă medicală, triunghi reflectorizant și extinctor

Motocicliștii vor scăpa de obligația de a avea trusă medicală, triunghi reflectorizant și extinctor

Pe viitor, motocicliștii vor risca mai puține amenzi, după ce proiectul de lege ce mai trebuie doar publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare și care vizează modificarea Codului rutier (OUG 195/2002) va ajunge să se aplice.

Este vorba, mai exact, de eliminarea unei obligații pe care o au acum conducătorii de mopede, scutere sau motociclete. Astfel, după ce măsura va intra în vigoare, motocicliștii nu vor mai trebui să aibă la ei trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu.

Excepția de la deținerea celor amintite se va aplica, potrivit proiectului, în cazul vehiculelor din categoriile AM, A1, A2 și A. Categoria AM este cea a mopedelor a căror viteză maximă prin construcție este mai mare de 25 km/h, dar nu depășește 45 km/h, categoria A1 – motociclete cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW sau tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW, categoria A2 – motociclete cu puterea maximă de 35 kW și categoria A – motociclete cu sau fără ataș și tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW.

 

Sursa. avocatnet.ro

Sursa foto. google