Modificări la procedura de schimbare a furnizorului de curent

Modificări la procedura de schimbare a furnizorului de curent

Prin acest proiect de ordin, ANRE intenționează să modifice și să completeze Regulamentul de furnizare a energiei electrice la clienții finali (Ordinul 235/2019). Astfel, potrivit proiectului, “în cazul schimbării furnizorului, clientul casnic și clientul noncasnic mic comunică furnizorului indexul autocitit la data transmiterii notificării de schimbare a furnizorului”.

Ulterior, furnizorul va trebui să transmită către operatorul de rețea, în același timp, atât indexul primit de la client, cât și datele privind contractul de furnizare. Indexul autocitit de client va fi luat în considerare de către operatorul de rețea la stabilirea consumului de curent electric în procesul de schimbare a furnizorului.

În cazul în care, la schimbarea furnizorului, clientul final nu transmite indexul, operatorul de rețea va fi obligat să citească chiar el indexul în perioada cuprinsă între data transmiterii notificării de schimbare a furnizorului şi cea a schimbării efective a acestuia.

Suplimentar, proiectul de ordin de la ANRE stabilește un nou mod în care furnizorii vor trebui să publice ofertele-tip, ce sunt utile clienților casnici pentru a lua o decizie privind schimbarea furnizorului. Mai exact, pe lângă publicarea ofertelor pe pagina proprie de internet și la punctul unic de contact, așa cum e acum, furnizorii vor trebui să le includă și în comparatorul de oferte de pe portalul ANRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.