Lucrari de reabilitare a retelelor hidro-edilitare de pe 100 de strazi din Cluj-Napoca

Lucrari de reabilitare a retelelor hidro-edilitare de pe 100 de strazi din Cluj-Napoca

Compania de Apă „Someș” a demarat joi, 6 aprilie a.c., execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare, pe fonduri europene, a cca. 100 de străzi și tronsoane de străzi din municipiul Cluj-Napoca.

Pentru a reduce disconfortul cetățenilor, având în vedere că erau deja programate lucrări de consolidare și amenajare a malului Someșului, dar și amplasarea de cabluri în subteran, Compania de Apă „Someș” a luat decizia de a debuta cu lucrările hidro-edilitare tot pe strada Dragalina.

În ceea ce privește lucrările care urmează să fie realizate, contractul prevede amplasarea a 1.760 metri de conducte destinate transportului și distribuției apei potabile.

Noile rețele sunt realizate din fontă ductilă, un material extrem de solid, similar oțelului, cu o durată de viață estimată de cca. 100 de ani. Totodată, vor mai fi înlocuite conductele învechite ale branșamentelor și montați hidranți subterani.

Lucrările sunt de o complexitate ridicată deoarece se execută fără întreruperea apei pentru consumatorii situați de-a lungul străzii vizate, respectiv fără a afecta integritatea conductei de canalizare, obiectiv care va intra și el într-un proces de reabilitare prin tehnici non-invazive, fără săpătură și înlocuire fizică.

One thought on “Lucrari de reabilitare a retelelor hidro-edilitare de pe 100 de strazi din Cluj-Napoca

  1. :”se execută fără întreruperea apei pentru consumatorii situați de-a lungul străzii vizate”….MINCIUNI!!!!
    Doar azi s-a intrerupt apa de la 10-13, iar de la ora 15 s-a intrerupt din nou, si pana acum (16.38) nu a pornit.
    Saptamana trecuta s-a intrerupt aprox. 4 ore in 2 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *