Intervenție pe drumurile județene, pentru sezonul de iarnă, aprobat de Consiliul Județean

Intervenție pe drumurile județene, pentru sezonul de iarnă, aprobat de Consiliul Județean

Consiliul Județean Cluj a aprobat Planul operativ de acțiune în timpul iernii pe drumurile județene, valabil până în data de 30 aprilie 2024.

Astfel, forul administrativ județean a analizat și a clasificat întreaga rețea de drumuri județene, în lungime de 1.228,314 de km, pe niveluri de viabilitate, stabilind procedurile standard de intervenție pe durata sezonului rece.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „În ceea ce ne privește, am luat măsurile necesare astfel încât ninsorile să ne găsească pregătiți. Vom urmări, totodată, ca societățile responsabile cu deszăpezirea să intervină prompt pentru ca pe drumurile județene să se poată circula în bune condiții”.

Raportat la importanța și nivelul de trafic înregistrat pe fiecare sector în parte, numărul şi mărimea localităţilor pe care le leagă, precum şi la alte criterii obiective, drumurile au fost clasificate pe patru niveluri în funcție de care se vor stabili ordinea şi timpul în care se intervine, operațiunile care se execută, tipurile și cantitățile de materiale utilizate, etc.

Totodată, planul stabilește modul de conducere și coordonare a acțiunilor, sistemul de informare a factorilor implicați, numărul bazelor de deszăpezire ce vor trebui să funcționeze pe fiecare lot de drumuri, astfel încât să se asigure un timp optim de intervenție, utilajele și mijloacele de transport ce vor fi folosite, cantitățile și tipurile de materiale, carburanți și lubrifianți etc.

În ceea ce privește împărțirea pe niveluri de intervenție, la nivelul I de viabilitate, în cazul căruia se intervine în cel mai scurt timp, au fost încadrate 26 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, în lungime totală de 469,532 km, în timp ce la nivelul II au fost înscrise 38 de drumuri judeţene, care asigură legătura cu centrele de comună, în lungime totală de 364,417 km. În același timp, la nivelul III de viabilitate au fost încadrate 40 de drumuri județene în lungime de 284,998 km. Nivelul IV, în lungime de 109,367 km, este format din 16 sectoare de drumuri judeţene cu trafic extrem de redus de vehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *