Incendiu în urma căruia un bărbat a suferit arsuri

Incendiu în urma căruia un bărbat a suferit arsuri

Potrivit informaților transmise de ISU Cluj, azi a avut loc un incendiu la o casă din Cornești, unde un bărbat a suferit arsuri în urma exploziei unei buteli din casa locatarului. Pentru acesta sa intervenit la fața locului cu asistență de la un echipaj SAJ, unde au fost acordate îngrijiri medicale, până la sosirea pompierilor, în urma unui apel la 112.

Două autospeciale și un echipaj SAJ au fost dislocate în această dimineață pentru a stinge un incendiu, urmat de o explozie, care a cuprins o casă de locuit din localitatea Cornești, comuna Cornești.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 7.30, iar în momentul sosirii la fața locului, casa ardea în totalitate, locatarul casei fusese evacuat și primea îngrijiri de la echipajul SAJ.
Din spusele martorilor, bărbatul, în vârstă de cca 80 de ani, a încercat să verifice butelia de gaz, moment în care s-a aprins jetul de gaz.

Deși a încercat să se evacueze singur, acesta a fost surprins de explozie înainte să poată ajunge în afara casei.
Mai mulți localnici, aparținători ai bărbatului și membrii ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Cornești au asigurat prima intervenție după producerea exploziei și au reușit să evacueze bărbatul surprins de explozie înăuntrul casei, înainte ca locuința să fie cuprinsă în totalitate de flăcări.

Bărbatul a primit asistență medicală de urgență de la echipajul SAJ, fiind în stare de conștiență și cooperant, cu arsuri la nivelul spatelui și a feței.
Flăcările au fost stinse în limitele în care au fost găsite de pompieri, evitând propagarea acestora la anexele din gospodărie și la casele din apropiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *