Guvernul României marchează Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Guvernul României marchează Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Palatul Victoria va fi iluminat astăzi în verde, culoare simbol a Zilei Mondiale a Sănătății Mintale.

Prin acest, demers, Guvernul României se alătură instituțiilor cu rol în creșterea conștientizării educației pentru sănătate mintală, ministerelor de resort, agențiilor din subordine. Sănătatea mintală, mai mult decât oricând, a devenit o componentă esențială a stării generale de sănătate. Nu există sănătate, fără sănătate mintală!

Tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”, un apel către respectarea deplină a drepturilor omului, respect pentru individualitatea fiecăruia, și incluzivitate socială.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, Ministerul Sănătății organizează astăzi consultări cu reprezentanți ai principalelor instituții partener – experți, profesioniști în domeniu, reprezentanți ai organismelor de monitorizare – cu tema “Serviciile de Sănătate Mintală, actualități și direcții strategice de dezvoltare”.

”Este binevenit demersul Ministerului Sănătății de a aduce la aceeași masă instituții publice, specialiști, organizații neguvernamentale și ale pacienților pentru a gândi împreună bune practici de îngrijire a sănătății mintale, pornind de la ideea centrală a respectării demnității umane”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Biroul de Presă al Guvernului va pune la dispoziția mass-media fotografii cu Palatul Victoria iluminat în verde, culoarea simbol al Zilei Mondiale a Sănătății Mintale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *