GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE PERSOANE ȘI INSTIGARE PUBLICĂ, DESTRUCTURAT

GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE PERSOANE ȘI INSTIGARE PUBLICĂ, DESTRUCTURAT

În urma celor 13 percheziții efectuate la data de 13 iunie a.c., de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și instigare publică, au fost descoperite și ridicate 42 de telefoane mobile, 7 laptop-uri, un ceas de lux, 20.900 de lei, înscrisuri de interes pentru cauză, precum și trei autoturisme.

Video: https://youtu.be/rbyfcjricd0

Astăzi, 14 iunie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 4 persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și instigare publică.

Ulterior, în cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a celor 4 persoane.

Reamintim că bănuiții ar fi creat un sistem prin care ar fi recrutat mai multe persoane vătămate, pe care le-ar fi determinat, inclusiv prin acte de violență, să producă materiale cu conținut sexual, explicit, pentru o platformă online dedicată adulților și/sau să producă materiale pornografice prin videochat, beneficiile materiale astfel obținute fiind însușite  aproape integral de către persoanele bănuite.

Persoanele vătămate ar fi fost recrutate prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente de iubire (metoda loverboy).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *