GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE MIGRANȚI ȘI TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC, DESTRUCTURAT

GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE MIGRANȚI ȘI TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC, DESTRUCTURAT

La data de 28 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au pus în aplicare 36 de mandate de percheziție domiciliară, pe teritoriul României, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți și trafic de droguri de mare risc.

Video – https://youtu.be/7Plm2taSbo4

Concomitent, a fost pusă în aplicare și o autorizație de percheziție pe teritoriul Austriei.
Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2022, mai multe persoane, în principal cetățeni români, ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, de origine afro-asiatică, pe ruta Ungaria-Austria.
Migranții, după ce ar fi ajuns, ilegal, pe teritoriul Ungariei, ar fi fost preluați de către membrii grupului infracțional, din zona localității Szeged/Ungaria și transportați, în condiții precare, până în apropierea localității Nickelsdorf/ Austria, pentru 3.000 de euro, pentru fiecare migrant.
În cadrul cercetărilor, s-a conturat bănuiala rezonabilă că membrii grupului infracțional organizat ar fi realizat peste 20 de transporturi de migranți, pe teritoriul Ungariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *