Frank Spotnitz, scenaristul serialului Dosarele X, vine în România

Frank Spotnitz, scenaristul serialului Dosarele X, vine în România

Frank Spotnitz, scenaristul și producătorul serialului Dosarele X, vine în România. Va susține un masterclass în cadrul proiectului Full Moon Creative Lab
Începe a doua rezidență creativă a primei ediții a programului Full Moon Creative Lab, o inițiativă a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). În perioada 7-13 martie, 12 scenariști din Europa se reunesc la Castelul Bethlen-Haller din Transilvania, unde au ocazia să-și dezvolte abilitățile de scriere, alături de experți internaționali din industria filmului. Programul Full Moon Creative Lab (FMCL) este destinat autorilor de scenarii pentru seriale de gen: thriller, horror și fantasy. Inițiativa TIFF este susținută de Programul Europa Creativă.

Scriitorul și producătorul american Frank Spotnitz, va veni pentru prima dată în România, ca invitat special al FMCL și va susține un masterclass. Cu o carieră de peste 25 de ani în producțiile de televiziune, este scriitorul și producătorul executiv al unuia dintre cele mai de succes seriale de televiziune Dosarele X, cât și al celor două filme lansate ulterior. Dosarele X a obținut trei Globuri de Aur pentru Cel mai bun serial dramatic, un premiu Peabody și a fost nominalizat la Premiile Emmy atât pentru scenariu, cât și pentru Cel mai bun serial dramatic. Spotnitz este, de asemenea, directorul executiv și fondatorul Big Light Productions, o companie de producție din Londra și Paris, care este specializată în seriale de televiziune internaționale, inclusiv drame, comedie și documentare precum: The Man in the High Castle, câștigător de Emmy; Medici: Masters of Florence și două sezoane din Medici: The Magnificent (RAI, Netflix, SFR Play); Detectivul indian (Netflix, CTV); Răscumpărare (CBS, Global, TF1, RTL); sezonul trei din Crossing Lines (Tandem Productions/StudioCanal); și sezonul doi din Transporter: The Series (TNT, M6, HBO Canada).

Bazându-se pe experiența sa în televiziune atât în SUA, cât și în Europa, Frank Spotnitz va vorbi în cadrul masterclassului despre valorile care ajută la crearea și susținerea povestitorilor de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *