FALSIFICARE DE MONEDE

FALSIFICARE DE MONEDE

La data de 25 februarie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, la imobilele persoanelor bănuite în cauză. De asemenea, 2 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2021, o persoană, de 39 de ani, ar fi determinat, în mai multe rânduri, o altă persoană să falsifice mai multe bancnote de euro, acesta din urmă falsificând bancnotele menționate, pe care i le-ar fi înmânat bărbatului de 39 de ani, în vederea punerii în circulație.

Bărbatul de 39 de ani ar fi pus în circulație mai multe bancnote de euro, în urma achiziționării de bunuri și servicii.

În urma perchezițiilor domiciliare, a fost descoperită aparatura folosită în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, laptopuri), 21.500 de euro (bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate), 6 hard-disk-uri, 4 telefoane mobile, 20 de cartele prepay, 3 macete, un baston telescopic metalic, o cagulă și alte înscrisuri, precum și 12.000 de lei.

Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul B.C.C.O. București, în vederea aducerii la cunoștință a calității procesuale și audierii, iar, în funcție de materialul probator, se vor dispune măsurile legale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliția Română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *