Expozitie Brickenburg, Ethnologia Galactica

Expozitie Brickenburg, Ethnologia Galactica

Potrivit comunicatului transmis de către Muzeul Etnografic di Cluj, în perioada 05-09,10,2021, va avea loc Expozitie Brickenburg, Ethnologia Galactica, eveniment ce se desfășuară la Muzeul Etnograf.

Ca în fiecare an, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj,  împreună cu Asociația Brickenburg au plăcerea să vă invite, în perioada 5 – 10 octombrie, la traditionala Expozitie Brickenburg, Ethnologia Galactica, dedicată nu doar fanilor sistemului LEGO(R), ci si tuturor celor curioși să exploreze universuri atrăgătoare edificate din celebrele cărămizi sau surprinse de artiști fotografi.

Construcții de dimensiuni impresionante sau modeste, însă de o complexitate admirabilă, realizate din arhicunoscutele piese sau lucrări din domeniul Toy Photo, realizate de membri ai LUG-urilor Brickenburg – Romania, LEBGO – Bulgaria și Les Briques en Folie – Franța, vor propune publicului călătorii imaginare care se adresează tuturor vârstelor.

Lucrările prezente în expoziție acoperă o vastă plajă de stiluri de construcție și teme, subiectele acestora pornind din epoca jurasică, acoperind contemporaneitatea, ajungând până la era spațială și explorând diverse lumi fantastice.

Expoziția Ethnologia Galactica – Expoziția de toamnă Brickenburg, organizată de Asociația Brickenburg în cooperare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei este inclusă în calendarul oficial al evenimentelor organizate de LEGO(R) Users Groups recunoscute la nivel de ambasador și constituie una din cele mai importante manifestări ale genului din Europa.

Vizitarea expoziției se poate face cu respectarea regulilor special edictate pentru starea de alertă, perioada, orarul și regulile de vizitare putându-se modifica în funcție de actele normative incidente.

Locație: Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21

Perioada: 5 – 10 octombrie

Orar: 5 – 9 octombrie orele 11.00. – 19.00; 10 octombrie – orele 11.00. – 17.00.

Preț bilet – 5 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *