Expoziţia Piatră.Hârtie.Foarfecă. Brâncuși

Expoziţia Piatră.Hârtie.Foarfecă. Brâncuși

Elevii liceului Elf, din Cluj, sub patronajul Muzeului de artă din Cluj, vă invită să vizitați, în perioada 17 februarie – 7 martie 2021, expoziția „Piatră.Hârtie.Foarfecă.Brâncuși”, realizată pe baza conceptului lansat de elevii Liceului „Elf”.

De câțiva ani, în luna februarie, elevii Liceului Teoretic „Elf” îl sărbătoresc, prin proiecte mai mari sau mai mici, pe Constantin Brâncuși. Anul acesta îl celebrăm jucându-ne „Piatră.Hârtie.Foarfecă.Brâncuși” timp de o săptămână, 15-19 februarie 2021. Un joc serios, un joc „pe bune”, cu reguli și provocări, în spiritul avangardei. Elevii jucători își vor asuma pe rând, ca la un veritabil carnaval, diferite măști. Vor deveni curioși, reactivi, creativi, jucăuși, determinați să împlinească provocări incitante: Vânătoarea de sculpturi, Alfabetul secret, Mămăliga răsturnată, Coloana sprijinitului, Geocaching și happening-ul Ceci n’est pas un Brancusi, o paradă a modei care expune haine și accesorii oglindind vibrația operei brâncușiene, create de liceenii, de artiștii „elfi” și de invitații lor.

Ca de obicei, dialogul cu marile spirite ale culturii unește oameni și instituții, în virtutea afinităților elective. Muzeul de Artă din Cluj-Napoca devine un colaborator și o gazdă de seamă pentru proiectul ELF. O expoziție va fi deschisă în perioada 17 februarie – 7 martie 2021, prezentând variațiuni grafice și fotografice pe teme brâncușiene; tot în incinta Muzeului (nici nu credem că există un spațiu mai potrivit!) vor defila costumele inspirate din opera artistului. De asemenea, sculptorul Dan Istrate a acceptat să expună câteva lucrări omagiu, consfințind exponatele realizate de către elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.