Emagic ia masuri pentru combaterea speculei si fraudelor cu bilete Coldplay si protejarea fanilor

Emagic ia masuri pentru combaterea speculei si fraudelor cu bilete Coldplay si protejarea fanilor

Revanzarea ilegala a biletelor la suprapret, cunoscuta si sub denumirea de “scalping”/ “bisnita”, precum si cazurile de inselaciune prin vanzarea de mai multe ori a aceluiasi bilet, au devenit probleme tot mai mari in industria evenimentelor. Aceste practici nu numai ca afecteaza fanii pasionati, care se confrunta astfel cu preturi exorbitante sau cu imposibilitatea de a li se permite accesul la eveniment, dar si submineaza integritatea evenimentelor si increderea publicului.

Emagic, unul dintre promotorii de top ai industriei de muzica live locale si internationale, ce a organizat unele dintre cele mai mari si complexe evenimente din Romania, precum concertele Metallica, Lady Gaga, Madonna, Roger Waters «The Wall» sau Depeche Mode, a comunicat ca va actiona impotriva speculei si fraudelor cu bilete de spectacol si ca ia masuri ferme pentru a combate practicile neloiale, contrare activitatilor cinstite si principiilor bunei-credinte, care sunt de natura sa cauzeze prejudicii fanilor.

Pentru cele doua evenimente Coldplay pe care le pregateste pentru 2024, organizatorul a declarat ca a solicitat sprijinul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si structurilor Politiei Romane, si cu ajutorul partenerilor de ticketing oficiali a luat masuri pentru combaterea achizitiilor prin intermediul botilor, practicilor de revanzare la suprapreț sau vanzarii multiple a unui singur bilet, astfel incat sa protejeze adevaratii fani si sa le asigure acces la preturi corecte.

Datorita cererii mari, biletele pentru concertele Coldplay, ce vor avea loc anul viitor pe Arena Nationala din Bucuresti, s-au epuizat intr-un timp record, ceea ce a dus la aparitia a numeroase oferte de revanzare pe platforme terte, cu care organizatorul a comunicat ca nu are contract de intermediere a vanzarii de bilete. “Astfel de bilete nu pot fi verificate, iar consumatorii nu au garantia ca sunt detinatorii unui bilet original, valid sau ai unui bilet falsificat, ori care a fost deja vandut de mai multe ori. Facem un apel la public sa fie vigilent si sa nu isi cumpere bilete decat de la distribuitorii autorizati. La randul nostru, monitorizam activ platformele de social media si cele de revanzare a biletelor si luam masuri pentru protejarea fanilor si a clientilor nostri, care pot implica inclusiv anularea biletelor revandute in mod fraudulos.” – a declarat Laura Coroianu, Managing Partner Emagic.

Emagic isi ia angajamentul de a proteja interesele fanilor si de a-i asigura ca participarea la evenimentele lor preferate ramane accesibila si autentica. Prin colaborarea stransa intre organizator, distribuitorii de bilete autorizati, autoritati si fani, Emagic spera sa obtina rezultate semnificative in lupta impotriva practicilor ilegale de revanzare a biletelor de spectacol.

***

Ce poti sa faci ca sa te asiguri ca biletul tau este valid si ca vei putea face accesul la evenimentul mult asteptat:

– asigura-te intotdeauna ca achizitionezi bilete doar de pe platformele de ticketing comunicate oficial de organizator (acestea pot fi identificate usor pe afisul oficial al unui eveniment, pe websiteul organizatorului sau in evenimentul oficial creat pe retelele de socializare de catre organizator) ;

– cumpara bilete de spectacol doar de pe platforme de ticketing cunoscute si verificate, care au contracte cu organizatorii;

– nu cumpara niciodata bilete de la persoane fizice, intrucat exista posibiltatea ca acelasi bilet sa fi fost revandut mai multor persoane, ceea ce iti va invalida accesul la eveniment in momentul scanarii biletului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *