De acum încolo orice persoană care face accident rutier, și este  soldat cu decesul unei persoane vor face pușcărie

De acum încolo orice persoană care face accident rutier, și este soldat cu decesul unei persoane vor face pușcărie

La data de 26 iulie a.c. polițiștii Biroului Rutier Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 47 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 20.40, bărbatul care conducea un autoturism pe strada Teodor Mihali, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Polițiștii rutieri l-au testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul indicând o concentrație de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice.

La expirarea măsurii reținerii, instanța a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

În acest context, reamintim faptul că începând cu luna aceasta, un conducător auto aflat într-un caz similar celui de mai sus, de pe urma căruia rezultă însă decesul unei persoane, va fi condamnat la pedeapsa închisorii cu executare, fără posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte normele rutiere și să fie responsabili! Deciziile necugetate pot avea consecințe tragice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *