„DATINI ȘI CREDINȚĂ”

„DATINI ȘI CREDINȚĂ”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită sâmbătă, 23 martie 2024, ora 12:00, la vernisajul expoziției de pictură „Datini și Credință” a artistei Maria Fărcășan, la sediul muzeului, str. Memorandumului nr. 21, în Galeria Cellarium.

Expoziția abordează diverse aspecte din folclorul românesc și surprinde fragmente din evlavia populară. Motivul abordării prezentelor teme din cadrul expoziției a fost dorința personală a artistei de a continua și aprofunda studiul tradițiilor populare românești, studiu ce a fost început în perioada anilor universitari, prin diverse lucrări legate de tematica tradițională, precum, precum lucrarea de licență despre meșteșuguri tradiționale intitulată „Bresle uitate în timp” și lucrarea de master în sculptură care studiază și prezintă sub formă stilizată dansul călușarilor.

Expoziția va fi deschisă în perioada 23 martie – 7 aprilie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17.