CONCERT DE CRĂCIUN CU BOLURI TIBETANE

CONCERT DE CRĂCIUN CU BOLURI TIBETANE

Bogdan Bufnea, în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj,  invită clujenii și nu numai, la un concert special dedicat sărbătorilor de iarnă cu un cor de boluri tibetane antice.
Bolurile sunt dintr-o colecție proprie care includ și piese de muzeu, datorită vechimii și rarității lor. Unele boluri au o vechime de câteva sute de ani, și veți avea ocazia să cunoașteți o latură a meșteșugurilor civilizației Newari și a altor civilizații din jurul munților Himalaya, care au confecționat încă din epoca bronzului astfel de boluri.

Evenimentul va începe cu o scurtă prezentare a acestor instrumente și istoria lor, dar și moduri de folosință de-a lungul istoriei până în prezent.

Aceste instrumente sunt asemănătoare clopotelor datorită rezonanței lungi și clarității sunetului. De la tonuri profunde până la tonalități foarte înalte care vor trezi atmosfera de sărbătoare, sunetul bolurilor vă va oferi un răgaz și un moment de prezență.
Concertul este deschis tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv copiilor și iubitorilor de muzică și de artă.

Evenimentul este pe bază de donație și este necesară achitarea biletului de intrare în muzeul etnografic (10 ron), care se poate vizita înainte de concert.

Evenimentul v a avea loc in data de 17.12.2023, la ora 17.00, la Muzeul Etnografic la Transilvaniei, strada Memomorandului 21, din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *