COMBATEREA VITEZEI EXCESIVE DE CĂTRE POLIȚIȘTI

COMBATEREA VITEZEI EXCESIVE DE CĂTRE POLIȚIȘTI

Din primele date, la data de 02,07,2021, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei de la Biroul Drumuri Naționale, au interprins acțiuni pentru prevenirea nerespectării regimului legat de viteza excesivă, și conștientizarea participanților în trafic la disciplina rutieră în rândul participanților la trafic.

Ieri, 2 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroului Drumuri Naționale și Europene, alături de cei ai Biroului Rutier Cluj și Huedin au acționat pentru prevenirea nerespectării regimului legal de viteză, în sistem”cascadă”, în colaborare cu Serviciul Rutier Bihor.

Activitățile au vizat, de asemenea, creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, dar și depistarea și aplicarea măsurilor legale în cazul încălcării prevederilor incidente regimului circulației pe drumurile publice.

Efectivele polițiștilor rutieri au acționat în județul Cluj, pe DN1 E60.

În urma neregulilor constatate, polițiștii clujeni au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, din care 35 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de aconduce 3 permise de conducere, iar constatările privind starea tehnică a vehiculelor au condus la retragerea a 5 certificate de înmatriculare.

Prin aceste acțiuni de prevenție în rândul participanților în trafic, se urmărește o disciplină în trafic, cât și a participanților, pentru a preveni evenimentele neplăcute.

Polițiștii rutieri recomandă manifestarea unui comportament preventiv în trafic, respectarea vitezei de deplasare și adaptarea acesteia la condițiile de drum.

Activitățile polițiștilor derulate în vederea impunerii respectării normelor legislative și prevenirii evenimentelor rutiere negative vor continua și în următoarea perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.