COMBATEREA ÎNCĂLCĂRII NORMELOR RUTIERE

COMBATEREA ÎNCĂLCĂRII NORMELOR RUTIERE

Potrivit informaților din comunicat, polițiștii rutieri, și de la ordine publică, din cadrul IPJ Cluj, au desfășurat mai multe acțiuni pe întreg județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au acționat în întregul județ pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, prin combaterea conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice și impunerea respectării limitei legale de viteză.

Astfel, în perioada 31 iulie-1 august, acțiunea coordonată de Serviciul Rutier acondus la constatarea a numeroase abaterile de la prevederile normelor rutiere,polițiștii aplicând în total 493 de sancțiuni contravenționale, 452 dintre acestea în conformitate cu OUG 195/2005 R.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 49 de permise de conducere,dintre care 33 pentru viteză, iar 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, neregulile constate la starea tehnică a autovehiculelor a condus la retragerea unui număr de 15 certificate de înmatriculare.

Acțiunile pentru siguranța rutieră continuă și în următoarea perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *