CJ Cluj va construi Centrul Integrat de Transplant – proiect unic în România și sud-estul Europei

CJ Cluj va construi Centrul Integrat de Transplant – proiect unic în România și sud-estul Europei

Consiliul Județean Cluj a primit din partea proiectantului Studiul de Fezabilitate (S.F.) aferent construirii viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj, parte integrantă a etapei de proiectare.

            În perioada imediat următoare, după analiza și însușirea documentației, S.F.-ul va fi supus aprobării plenului reunit al forului administrativ județean.

Reamintim faptul că proiectarea primului Centru Integrat de Transplant din România și din sud-estul Europei a fost atribuită în data de 18 noiembrie 2020 Asocierii dintre firmele de arhitectură „Pinearq S.L.P.” din Spania și biroul de proiectare „Dico și Țigănaș” S.R.L., în urma concursului internațional de soluții inițiat de Consiliul Județean în acest scop. Conform contractului încheiat, proiectantul trebuie să finalizeze elaborarea întregii documentații tehnice până la sfârșitul anului.

Proiectul Consiliului Județean Cluj vizează edificarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *